tisdag, november 14, 2023

Provlapp eller handla...

...det var förmiddagens dilemma. Bröd och mjölk håller på att ta slut och jag borde ha startat tidigare till jobbet i västra grannstaden och kört via mataffären, men...

... jag bara måste få sätta igång och testa vilka stickor jag ska ha till det här garnet. Långt hann jag tyvärr inte innan det var tid att äta, klä om mig och sen iväg. Och det med rätt liten marginal eller nåja, faktiskt alldeles lagom marginal, för tio före utsatt tid var jag på plats i datasalen. Och det var ju just precis så som det ska vara, eller hur?

Nackdelen med kvällsjobb är just det där att det är så mycket jag vill börja på innan jag ska iväg till jobbet. Och när jag är mitt i nånting, så måste jag avsluta och åka iväg. Lite trist, för kvällen här hemma blir sen så kort att jag inte hinner med nånting då heller.
Till råga på allt kom min kursdeltagare en halvtimme för sent! Skulle jag det ha vetat, så kunde jag ju ha stickat några varv till här hemma. Men det kunde jag ju inte veta, tyvärr. Och visst borde hen ha meddelat mej, eller hur? På något sätt känns det allt lite nonchalant och som om min tid inte är värdefull.

Och eftersom jag inte handlade idag, för jag orkade inte göra det på hemvägen, så blir det till att leva på knäckebröd och vatten i morgon vid frukosten!

Förresten, vet ni vad jag blev anfallen av idag? Joo, en mygga lika stor som en elefant. Det var riktigt jobbigt att få den bortsjasad. Uj, uj, inte tänker väl de där fulingarna börja ina och flyga omkring nu och suga blod ur oss människor? Brrr!

Bra saker idag:

  • Sovmorgon och jag sov till halvnio. Bäst att ta vara på chansen, för resten av arbetsdagarna är det tidig väckning, som gäller.

  • Bart på vägen då jag körde iväg till jobbet.

  • Och jag hittade en parkeringsplats precis utanför jobbet. Härligt! Parkeringen är som sagt knepig i västra grannstaden.

  • Fick en trevlig pratstund medan jag väntade på min elev.

  • Fick färdigt provlappen nu ikväll och har påbörjat det nya projektet. Och vet ni, jag hade glömt hur roligt det är med mosstickning!

  • Fick inbjudan till julmiddag. Den hålls på kvällen samma dag, som jag ska gå på jullunch! Tror ni att julmaten då kommer att stå ut genom mina öron? 😀
Önskar er en fin onsdag!

 

Inga kommentarer: