torsdag, november 30, 2023

Han e så söööt!

Kära hjärtanes, vad jag är trött. Jag gäspar i ett och klockan har just hunnit bli 22:30. Jag borde ha kollat tillståndet hos mina svarta byxor inför julfesten i morgon kväll. Men se det har jag då inte gjort, så det kan hända att jag måste gå med benen bara, alltså utan byxor. Huuu! Här är nackdelen med att ha endast ett par snygga svarta byxor! Jag har i varje fall inte precis överkonsumerat kläder, för festplaggets övre del är samma blus/tunika som förra året. Inget nytt här inte.

I kväll då jag kom hem från jobbet i stan vid sjutiden på kvällen, så föll det mjuka härliga snöflingor. Jag hade sån lust att bege mej iväg ut på promenad i det vintriga landskapet. Men så kom jag att tänka på hur lessen jag själv som bilist är när människor beger sig ut på den smala vägen, som går här utanför vårt hus. Det skulle inte ha varit lätt att se mej i det där snöfallet och all snö som virvlade upp efter varje bil. Så förnuftig nog och snällt gick jag in i vårt hus. Men med tanke på min trötthet nu, så skulle det säkert ha varit på sin plats med en liten kvällspromenad.

– Jag vet int hur din bisi siir ut, sa en av kursdeltagarna i Höstdataklubben idag. De andra blev förvånade, för de hade alla sett min bisi.
– Han är så söööt, sa en av kursdeltagarna och de andra höll med. Det här har jag inte vågat berätta åt bisin min. Jag är lite rädd att det kan stiga honom åt huvudet. 😅 

Igår kväll knackade det på vår dörr vid 21-tiden. Jag vågade inte gå och öppna, så bisin min fick kravla sig upp ur sin blåa gungstol. Utanför stod yngsta sonen med en morotskaka i handen. Vi hade ett litet improviserat födelsedagskalas och det var fint.

Bra saker idag:

  • Vaknade 20 minuter före väckarklockan!

  • Så här fin servering var det i kurspausen idag! Rökt vildsvin på smörgåsarna. Smaskens! Och vet ni vad? Jo, jag fick hem de smörgåsar som blev över. Det var minsann snällt. Tack!

  • Jag kom hem med en hel brödkasse från kursen i norra grannkommunen. En så finfin julgåva. Tack!

  • I den översta påsen hittade jag de här ljuvligt goda pepparkakorna, hembakta. Nu gäller det att gömma alla de här påsarna, annars tar de slut före julen! Tack!

  • De flesta bröd, stora goda formbröd, lade jag i frysen. Skönt att ha i säkert förvar. Tack!

  • Sista kvällsundervisningen i stan är avklarad. Nästa år är inte jag där! Många grejer just nu är sista gången för mej. Det känns lite vemodigt, men också skönt.

  • Jag klarade mej på de hala vägarna. Körde sakta och förståndigt, ändå blev det lite slirande i rondellerna.
Önskar er alla en riktigt fin fredag!

Inga kommentarer: