lördag, oktober 22, 2022

Svår A-korsords abstinens

– Kommer du me ti stan, frågade bisin min rätt sent igår kväll.
– Nä, men kan du köpa Allers nr 43 åt mej, tack.
– Du behöver int dom där svenska damtidningarna, morrade han till svar.
– Joo, för jag har inget A-korsord att lösa.
– Men du kan ju lösa andra korsord.
– Nä, det måst vara A-korsordet.
Till det fnyste bisin min och brydde sig inte alls om min svåra A-korsords abstinens. Han såg inte hur min högra hand tomt greppade efter korsordspennan och hur min hjärna skvalpade håglöst omkring innanför skallbenet utan minsta lilla utmaning. Ja, bortsett då från spanskan, men nu ville den ha ett nytt olöst A-korsord att tampas med.

Han kom hem från stan med ett paket cornflakes, en liter glass och två rader i Eurojackpotlottot. Men ingen Allers! Om han inte skulle ha varit så snäll och tagit hand om middagen igår, så vet jag nog inte hur det hela skulle ha slutat. Tänk att slösa pengar på lotto där sannolikheten att vinna är under, ja under vad då, en promille?

Nå idag har jag själv varit iväg till stan till mataffären för att bunkra upp inför kommande vecka. Och där, där fanns ingen Allers nr 43!!!

I rena rama desperationen så var jag tvungen att köpa den här i stället. Mest lockad av bilden på den där smarriga chokladkakan.

För säkerhets skull gick jag en extra runda till tidningshyllan. Det kunde ju finnas en trevlig korsordstidning där.
Men hej, vad jag bedrog mej. Korsord för nybörjare, Knep och Knåp, Lätta korsord... Men nej, inget utmanande på svenska. Så jag nappade den här tidningen i stället.

Och den här gula lyste så glatt. Påverkad av alla JonSukat jag sett bilder på i stickgrupper i Facebook, så... ja så kom också den med hem.

Och så hittade jag en tunn virktidning, som... ja som jag bläddrade i där vid tidningsståndet, fast man inte får göra så!
Men om jag inte skulle ha bläddrat i tidningen, så skulle jag inte ha hittat de här julkatterna. Ja, och då skulle jag nog inte ha köpt tidningen heller, för i ärlighetens namn, hur många virkade julmönster kan det finnas?

Den här adventskalendern finns också i virktidningen. Skulle vara riktigt rolig att göra. Men vad sjutton ska man sedan hitta på att lägga i alla påsarna? Vill ju inte bidra till plastberget med onödiga prylar eller att barnbarnen får hål i tänderna av allt godis.

På hemvägen kurvade så äldsta sonen och undertecknad via stora varuhuset i stan. Där i ena postboxen väntade min egen lyxiga adventskalender!
Att det blev en sån här beror på att jag i augusti på Instagram vann ett köpkort till den här affären, så jag tänkte att jag kan ju skämma bort mej själv lite grann. Till all tur lyckades jag smuggla in paketet utan att bisin min såg det. I december väntar mej nu spännande tider...

Äldsta sonen tog ett varv i varuhuset medan jag satt ute i bilen och lyssnade på Stefan och Staffan i radion.
– Jag fick den sista, sa han triumferande när han återvände till bilen.
Så nu har jag, tack och lov, ett A-korsord till morgondagens frukost! Tjohooo!

Och vet ni vad? Jo, helt plötsligt frågade bisin min senare på eftermiddagen idag:
– Nå, köpt du någo tidningar?
– Jo.
– Nå, får jag läsa en då.
Så jag gav Hemmets Journal åt honom. Tänk han vill läsa dem, fastän han alltid säger att det inte finns någonting att läsa i de där svenska damtidningarna! Håhåjaa...

Bra saker idag:
  • Spanska kursen. Nu efterlyser vi spanska vänner, så att vi kan börja tala och inte enbart plugga.

  • Det svarta rökta teet, smakade riktigt gott. Fick lite vibbar av rökt whisky. Yngsta sonen var inte riktigt nöjd då jag inte använt den där kannan där lösteet skulle ligga och dra. Jag erkände att jag fuskade och lade teet i en tekula. Det gillade han inte alls. Här hade han satsat och hans moder slarvar. Ack nej, ack nej!

  • Äldsta sonen skötte alla tunga matkassar, packade ner i mataffären och packade upp här hemma. Trevligt att ha sällskap och skönt att slippa så lätt undan.

  • Har hunnit sticka lite ikväll, så att jag kommit igång med andra sockan.
Önskar er en fin söndag!









Inga kommentarer: