onsdag, oktober 05, 2022

Världslärardagen

Idag är det världslärardagen och jag har firat den genom att inte ha någon undervisning alls! Jobbat har jag gjort ändå, för jag har deltagit i veckomötet i stan och gjort undan lite administrativa uppgifter. Tyvärr går det inte att skriva ut kurspapper på jobbet, så jag vet inte riktigt hur det skall gå på min kurs i morgon. I princip ska kopieringsmaskinen sköta om att det kommer både färg och reparatör automatiskt om det strular med maskinen. Men pytt heller att det fungerar. Det kanske har blivit någon fnurra på tråden i kontakten från vår maskin till vem vet vart. Kan inte låta bli att tänka att det skulle vara lättare att få ringa direkt till en levande människa istället för de här automatsystemen. Håhåjaa...

På väggarna på jobbet hänger min kollegas konst. Ovan ett exempel. Jag som har besökt många konstutställningar i sommar är tillbaka på ruta ett och funderar fortfarande över vad konst är. Vad är det som gör att vissa verk är konst och annat inte? Hur ser ni på den saken?

Bra saker idag:
  • Har igen använt lunchappen! Åt ugnspotatis med rostbiffsfyllning. Mumsfilibabba!

  • Min nya projektväska har fått vara med på Stickcafé idag! Och där var det riktigt trevligt ska jag säga.

  • Jag fick två påsar med kaneläpplen av en medstickerska. Jag skulle ha fått tre påsar till, men jag har kvällsjobb i morgon igen, så jag vet inte riktigt när jag skulle hinna göra något med äpplena.
    Tack för detta.

  • Ringde och gratulerade dagens namnsdagsfirare, som blev glatt överraskad.

  • Har ett sockskaft nästan färdigt, endast sju varv kvar. Tjohooo!

  • Gladde äldsta sonen då jag kom hem från stan med en smörgåstårta.

  • Fick skjuts hem från stan med stickväninnan B. Tack för det.
Önskar er alla en skön fortsättning på kvällen och en fin torsdag.
Själv måste jag nu fylla diskmaskinen, för vi har inga rena bestick längre i det här huset!


1 kommentar:

Evas Pyssel sa...

Världslärardagen. . . . hade ingen aning trots att jag är lärare. Fast jag är ju pensionär förstås. Det där med konst har du rätt i. Ibland undrar man verkligen. Men förmodligen är det konstnärens egna ögon som avgör . Sen får var och en ta ställning. Såg ju "konst" på Öland i helgen som kunde vara ett exempel på din frågeställning.
Vilka härliga äpplepåsar. Grattis till dem. //Eva