söndag, oktober 23, 2022

Ny startmotor

Idag på eftermiddagen då jag helt lugnt satt framför datorn och förberedde materialet till tisdagens kurs störtade bisin min in nyss hemkommen från grannbyn:
– Du måst fara till IKH i Borgå.
– Ööh, men...
– Det är bråttom. Jag behöver en ny startmotor.
– Nå, det behöver jag också med den här takten.

Snäll, som jag är, så hjälper jag förstås när nöden är stor. Men särskilt glad över uppdraget var jag inte, för jag hade minst femtioelva saker att göra. För att få sällskap ringde jag yngsta sonen, som blev tagen på säng:
– Ti Borgå, va ska du göra dit?
– Jag behöver en ny startmotor.
– Va, ha din bil gått sönder?
– Nä, det är traktorn, som ska cirkla vår extra ved. Den vägrar starta.
– Nå, jag kommer väl med då, sa han rätt motvilligt.

Snabb omklädning, sen iväg till grannbyn och hämta upp sonen och så swoooosch iväg till västra grannstaden och Mikrokulma.
Med smått darrande knän gick jag till betjäningsdisken i IKH-avdelningen och bad en stilla bön att där måtte vara nån som kan svenska. Jag var inte säker på att jag skulle klara alla teknikaliteter på det andra inhemska.

Och jo, tack och lov, den trevliga karlen pratade svenska och tog glatt emot min fråga om en startmotor för en MF-traktor med sån serienummer.
Döm om min förvåning då han sade att de hade just precis en sån på hyllan. Vilken lättnad.
Sen plockade han ihop smörjmedelstuberna, som jag också skulle ha samt den där lilla kopplingen vi beställde förra gången vi var i Mikrokulma.

Det gick förvånansvärt snabbt undan och bra betjäning, tack för den! Nu gällde det då att hitta sonen någonstans i butiken. Jag strosade iväg till andra ändan av affären utan att få syn på honom. Så till sist fick jag ringa efter honom.
Från Mikrokulma iväg till Motonet efter en borr. Men se där gick det inte riktigt som på Strömsö. Trots att datorn visade att det skulle finnas en borr med rätt dimension, så fanns den inte i hyllan. Ve och fasa!

Riktigt tomhänt kom jag inte från Motonet, för jag passade på att köpa en ny Patriotväska!

Den förra är redan proppfull med rundstickor. Och så köpte jag en stor förpackning med kattmat. Kattmatsvinsten räcker tyvärr inte långt i det här huset.

– Ska vi fara till Rusta, frågade jag av yngsta sonen.
– Nej, nu ska vi hem, svarade han bestämt.
– Men om du sitter i bilen och jag bara tar ett snabbt varv.
– Nej, om du ville till Rusta borde du inte ha tagit med gnälliga ungar!

Så vi styrde hemåt via Burger King, som vi båda blev rejält besvikna på. Små usliga hamburgare inte värt priset. Ja, och inte särskilt goda heller. Enda fördelen var att det gick snabbt och att det fanns parkeringsplatser.

Bra saker idag:

  • Sov ända till klockan 10 i morse. Så skönt, så skönt!

  • Kunde kombinera frukosten och lunchen till brunch!

  • Kunde helt utan, ja nå, nästan utan min medverkan, glädja bisin min genom att komma hem med en ny startmotor till den gamla trotjänaren.

  • Fick fint beröm av yngsta sonen, som konstaterade att jag inte alls är en boomer! Att jag vet saker, hänger med och låter mig inte luras av allt det som finns på nätet. Det berömmet vet ni, det lever jag länge på!
Önskar er en fin ny vecka!
 

Inga kommentarer: