lördag, oktober 01, 2022

Glädjande upptäckt

Igår var jag ju tvungen att följa med bisin min till västra grannstaden och där handlade vi i Mikrokulma. Frågar ni mej, så är det en riktigt trevlig affär, för där kan bisin min handla i IKH och jag kan lugnt kolla på en massa andra saker. Dessvärre är jag inte så ofta där, så jag har inte riktigt koll på utbudet. För det mesta köper jag kattmat och fågelmat medan bisin min går bredvid och säger att vi int behöver det där och int det där osv. Med andra ord, så är det endast hans verktyg och maskindelar som behövs och inget annat.

Igår vet ni, var jag jag så fiffig att jag försvann så fort mina fötter bar mej till andra änden (eller vänta nu, heter det ändan?) av affären och så gjorde jag viktig forskning där. Måste ju liksom kolla utbudet. Lite knepigt var det allt, för de håller på att omorganisera i affären.

Och kära nån, vilken tur att jag inte har varit på deras babyavdelning tidigare. Då skulle nog Lillan ha drunknat i saker farmor skulle ha köpt. Så mycket fina grejer det fanns där. Jag blev störtförälskad i Teddykompaniet och deras grejer. Skulle ha kunnat köpa varenda snuttefilt!
När jag berättade för bisin min att det här företaget finns i Båstad blev han eld och lågor. Nu finns det enligt honom ytterligare en orsak till att resa iväg dit på besök. Det gäller bara att få det motvilliga ressällskapet med på noterna!

I Båstad finns det en massa annat än tennis. Visst känner ni till Märta Måås-Fjetterström? Och förstås måste vi ju besöka Birgit Nilssons museum, fattas bara annat! Undrar om vi nånsin kommer iväg?

Vet ni, jag gjorde en ytterst glädjande upptäckt där i affären igår: De har Frixion pennor!!! Tjohooo! Och precis lagom till att "bläcket" tog slut i min nuvarande korsordspenna. Vilken tur att jag fick vandra i affären i lugn och ro igår och stackars, stackars bisin min som hade tappat bort sin gumma! Som sagt, en farligt trevlig affär, med fin kundservice på svenska. Sånt gillas!

Aj, ja, varför vi inte besökte IKH här i stan? Nå, förstås för att de inte hade det som bisin min skulle ha!

I morse vaknade jag till väckarklockans ljud. Och så satt jag från 9.30 - 11 på min spanska kurs. Och oj, oj, oj. Det blir svårare och svårare. Idag har vi tränat på verben ser och estar, som båda betyder vara. Nu gäller det att kunna böja och dessutom hålla reda på när det är det ena och när det andra som gäller. Just nu känns allting som en enda gröt i huvudet. Massor av saker jag redan borde kunna, räkneorden, alfabetet så jag vet hur orden ska uttalas. Men stopp och belägg, sen kommer undantagen och...

Nog bäst att göra som Tufsen och bara ta det lugnt...

Bra saker idag:
  • Har låtit bli datorn ända till nu. Eller nåja, det är en sanning med modifikation, för jag deltog ju i spanska kursen på distans i morse.

  • Äldsta sonen hängde tvätten.

  • Han fixade också maten!
Nu önskar jag er alla en skön fortsättning på lördagskvällen.


Inga kommentarer: