söndag, oktober 02, 2022

Socktober

Igår bytte det ju månad och för några nätter sedan kom jag på att den här månaden ska jag inte göra annat än sticka sockor! Så det får bli socktober. Är ni med på det?

Igår lade jag upp en ny sockstickning och frångick min bekvämlighetszon, för jag stickar aviga korvar!

Och ser ni, det är jag urusel på. Det blir för lösa maskor vid övergångarna och det fastän jag försökt att flytta maskor från ena stickan till den andra. Jag rev faktiskt upp en gång redan igår kväll, men sen orkade jag inte längre. Det får nu se lite "heimlaga" ut. Duger inte sockorna, blivande julklapp, så får de gå till nån som uppskattar och behöver. Så det så.

Riktigt roligt att sticka hjärtan. Precis lagom mönsterstickning för mej. Och du milde så fin den där pink färgen är. Varför, ack varför köpte jag inte flera än tre nystan? Nå, för att jag förstås inte ska ha mera garn och för att den såg liksom mera neonfärgad ut i affären. Tyvärr ljuger det här fotot också lite.

Idag har jag dessvärre inte hunnit sticka, för det har varit fullt upp med förberedelser inför den kommande arbetsveckan. Och sorgligt men sant så missade jag både höuta potäter och potisgröt i grannbyn. Snyft. Det som jag hade sett fram emot så länge. Nu får jag vänta ytterligare ett år.

Bra saker idag:

  • Sov läääänge, ända till klockan 10. Så skönt, för resten av veckan blir det tidig väckning alla morgnar.

  • Hälsade på i grannbyn och Lillan fick en kossa! Visst är den söt? Kan användas både som bitring och som dinglis.

  • Kom hem med en låda marmelad från Brunbergs. Nästyngsta sonen påstod att marmelad inte är hälsosamt, så han gav den åt oss. Hmmm...

  • Äldsta sonen fixade söndagsmiddagen! Tack för det!
Nu ska jag ännu kolla lite, så jag klarar av morgondagens workshop i Sibbo.

Önskar er alla en riktigt fin äldre vecka! Nu ska vi delta i alla evenemang vi nånsin hinner med, inte sant?
 

Inga kommentarer: