söndag, oktober 16, 2022

Regnig söndag

I morse vaknade jag till ljudet av regn och det strax efter klockan sju. Istället för att dra täcket över öronen och somna om, så skuttade jag ur sängen. Det var ju absolut bästa tänkbara stickväder och jag slapp galant alla tråkiga arbetsuppgifter bisin min gett order om att sköta utomhus.

Igår kväll fick jag sitta i den skönaste stickfåtölj jag nånsin suttit i. Ja, alltså i den fåtöljen kan man lugnt sitta och göra precis vad som helst. Värdinnan använder den som stickstol och det förstår jag så väl.
– Få inga idéer nu, sa bisin min på hemvägen igår.
– Du behöver int en sån stol. Du har ju gungstoln.
– Joo, men den går int att höja och sänka sitsen på och int heller att luta ryggstödet bakåt eller framåt. Jag behöver nog en sån där elektrisk stol.
– Nå, det kan jag fixa. Jag drar några elkablar och så får du knäppa på en gammal fjärrkontroll, så blir det så bra, sa bisin min.
– HRMPF, det va det fräckaste!
Resten av vägen var det rätt tyst i min plåtlåda.
Men vänta bara, en vacker dag hittar jag en sån där underbar stol och då kan inte ens vilda hästar avhålla mej från inköp.

I natt gjorde jag för övrigt ett stort beslut, härefter ska jag studera spanska minst 10 minuter per dag. Jag tror nämligen att det är enda sättet för mej att hållas med i kursen. Och tio minuter per dag kan jag avstå ifrån. Det gäller att börja på mikronivå om man ska kunna åstadkomma en förändring.
Och nu här på kvällen har jag lyssnat på Cuando Cuando Cuando, för vi lärde oss frågeorden igår och här i sången frågar alltså Tito Rodriguez När, När, När. Och kan ni tänka er, jag uppfattade till och med några spanska ord här och där, som jag till och med förstår. Det tar sig alltså, sakta men säkert.

Bra saker idag:

  • Ingen väckarklocka, men ändå tidigt uppe.

  • Hann sticka en stund på förmiddagen.

  • Köpte den här julsticktidningen på eftermiddagen idag, då bisin min tvingade mej med till stora varuhuset i Gammelby. Så fort vi kom in i affären, så skyndade han iväg till vänster och jag till höger. Då blev han märkbart nervös. Garnhyllan ligger åt det hållet. Men lugn, bara lugn. Jag kollade endast om det fanns sexans stickor 40 cm. Det gjorde det förstås inte. Skulle bli för trångt och spänt på något sätt.

  • Nu har vi matat småfåglarna första gången för den här perioden. Talgoxarna har redan i några veckors tid argt tittat in genom våra fönster.
    Bisin min sa många fula ord om grannens Putte, som har gjort solrosfröna så dyra. Brödsmulor kan man inte ge åt fåglarna eftersom brödet innehåller salt och sånt ska fåglarna inte äta.
Önskar er en riktigt bra start på den nya veckan.

Inga kommentarer: