måndag, oktober 10, 2022

Provlapp

Igår stickade jag en provlapp för det nya projektet, beställningen jag fick. Vanligtvis är jag lite slarvig med att sticka provlapp och kolla stickfastheten stup i kvarten. Men nu tänkte jag att jag måste kolla lite i alla fall, eftersom jag aldrig använt det här garnet, Isoveli tidigare.

Här är nu 16 maskor och 20 varv på femmans stickor. Tyvärr är lappen både för smal och kort. Ja, och det här är ju nog rejält fuskande för jag borde ju också maska av provlappen, blöta den och blocka den och sen först kolla måtten. Men hur skulle jag ha tid med sånt?

Stickar ni alltid provlappar? Och gör ni så där som man ska göra på riktigt? Eller gör ni som jag, lite ditåt? Och vad gör ni sen när provlappen/lapparna är färdiga? River upp och använder garnet? Eller maskar av och  sparar provlappen till nästa gång?
I stickgrupperna i Facebook brukar snälla människor komma med tips hur man ska räkna maskorna för att få det att stämma med mönstret. Men jag är så lat att jag helst vill slippa räkna då jag stickar, så jag vill att provlappens mått ska stämma utan omräkning. Nu gör det tyvärr inte det i det här fallet. Synd, verkligen synd för färgen på stickorna går så bra ihop med garnets färg!

Bra saker idag:
  • Sovmorgon!

  • Fick kursförberedelserna färdiga till och med halva torsdagen. Tjohooo!

  • Fick ta emot en felringning, som utvecklade sig till ett trevligt telefonsamtal.

  • Veckans första arbetsdag är avklarad.
Önskar er en riktigt skön tisdag!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag brukar göra som du och tvätta den utan att maska av så att jag kan repa och använda garnet till den tänkta stickningen ;) Brukar fungera för det mesta med den färdiga stickningens masktäthet./Therese

Inge sa...

Bra tack, då fortsätter jag likadant.