söndag, oktober 30, 2022

Kärlek vid första ögonkastet

Kära vänner, idag hände det, jag blev störtförälskad. Han eller nåja, kanske den då, fanns liksom plötsligt bara där! Och jag måste ha honom, jag bara måste. Det fick bära eller brista.

Visst är han ljuvlig? Skulle ni ha kunnat gå förbi honom och lämna honom kvar i mataffären? Nä, det trodde jag inte heller!
Knappast blir han virkad till jul, för jag saknar tyvärr de där säkerhetsögonen. Att skicka efter dem från nätet blir alltför dyrt. Dessutom har jag i år tänkt vara en ordentlig martha och gå in för köpfri november

Så idag har jag varit iväg till stora varuhuset i stan och bunkrat upp ordentligt. Köpt gravljus, hushållspapper, toapapper, presenningar, en säck fågelmat, tvål, en matta, en dyna, ett täcke, jullöpare, julpappersförpackning och...
... ett nystan tyskt pälsgarn. Lite osäkert ännu vad jag ska göra med det eller om jag överhuvudtaget kan sticka med det här mjuka fluffet. Få se... jag är i varje fall utrustad nu, så att jag borde klara mej i november.
 
På bisin mins enträgna begäran köpte jag också nya innetofflor, som dessvärre är minst två nummer för stora på mina fötter. Där stod jag och grävde bland herrtofflorna, vet inte var damtofflorna fanns eller i vilken storlek. Bäst som jag stod där och försökte hitta en liten herrstorlek, så dök det här nystanet upp...

... alltså helt på fel ställe! Jag blev stormförtjust, så det fick följa med hem. Nu kan jag gå och klappa om det lite med jämna mellanrum. Nummi är hed på svenska. Och här skulle ju nu ha funnits garn till en halsduk med priplor utan att jag skulle ha behövt sy dit någonting extra! Visserligen inte pink, men kanske rosa skulle ha gått det med?
Och tja, nu vet jag liksom inte om jag har bidragit till överkonsumtionen, vad tror ni? Ja, alltså bortsett då från de två garnnystanen.

Så nu vet ni alltså vad jag har gjort med dagens extra timme, den som vi fick när vi var tvungna att flytta klockvisarna igen. Eller nåja, visarna och visarna. Jag hade faktiskt ett sjå att få min urgamla Garmin klocka att uppdatera sig bakåt. Jag borde kanske köpa en ny smartklocka, men behöver jag faktiskt en sån? Yngsta sonen säger att jag kan lika gärna köpa en "normal" klocka och han har kanske rätt. Småningom behöver jag nog inte alls hålla reda på tider och försöka fundera ut hur många timmar tre lektioner på 45 minuter blir. Det är att rådbråka hjärnan minsann.

Bra saker idag:
  • Var uppe redan före klockan åtta, fast då visade den ju sju enligt vintertiden, som trädde i kraft i natt.

  • Kunde njuta av en fin soluppgång!

  • Äldsta sonen var med till stora varuhuset i stan. Skulle inte ha klarat mej utan hans bärhjälp.

  • Var iväg på nytt till stan med yngsta sonen den här gången till mataffären, så jag kunde komplettera fredagens inköp och ja, så hittade jag ju tidningen med den där urgulliga renen.❤ 

  • Bisin min eldade i bastun i kväll, så skönt att sitta på laven, njuta av värmen och prata om veckan som gått.

  • Fick en beställning på stickade knästrumpor i restgarner. ÅÅÅH! Så spännande! Skönt att deadlinen är låååångt borta på nästa års sida, men nog bäst att börja i tid ändå. Få se om jag klarar av en sådan utmaning. Tack för förtroendet.
Nu önskar jag er alla en fin ny vecka!


Inga kommentarer: