fredag, oktober 07, 2022

Ska inte, behöver inte, borde inte

Ljuvligt, ljuvligt väder idag med västanvind, sol och hela 15 grader varmt. Dessvärre har jag förstås inte varit ledig utan på jobb, så det mesta ljuvliga har gått mej förbi, tyvärr.

Igår var jag ju iväg till mataffären och handlade, tillsammans med äldsta sonen. Som ett mantra muttrade jag: "Jag ska inte, jag behöver inte, jag borde inte" om och om igen. Men sen gick det ändå på tok. Dels var jag trött, dels var jag både törstig och hungrig. Till råga på allt irriterade jag mej på en kund (äldre dam) som stod i vägen mitt i gångarna och som dessutom hade fräckheten att krocka med min kundvagn. Så självklart gjorde jag precis det jag inte ska! Jag räddade mej till gången där tidningshyllan finns. Oj, oj, oj...

Så de här två tidningarna hoppade helt själva ner i min kundvagn. Jag är helt oskyldig och kunde inte göra något åt deras vilda framfart.
Väl hemma tänkte jag att socktidningen må nu ännu gå an, men Allers Julmagasin, vad i vida världen ska jag med det?

Nå, förstås behövde jag ju den tidningen, fast det visste jag ju inte där i affären. Men oj, så glad jag blev då jag bläddrade i Julmagasinet igår och hittade den här tomteluvan! Den hamnar på min att-sticka-lista. Och gissa vem som ska få det paketet?

På samma lista hamnar den här gulliga tomten, som också finns i tidningen. Alltså vilken tur att jag köpte Julmagasinet!

När vi spurtade iväg till en ledig kassa så hamnade vi igen framför en tidningshylla. Gissa vad jag såg i ögonvrån?
Nå, just precis "Sticka söt bebiskofta", så den här tidningen behövde jag ju absolut också, inte sant?

Bra saker idag:
  • Kort arbetsdag.

  • Hann nästan sticka hela herrsockans häl färdig under föreläsningen/workshopen.

  • Arbetsgivaren bjöd på lunch. Tack för det.

  • Hann iväg till bageriet efter munkringar! Dem har jag festat på här under eftermiddagen tillsammans med äldsta sonen.

  • Betalade 4 €, för ett bröd, som bageriet i torsdag för iväg till ukrainska flyktingar i Bruket. Härligt med sådan här konkret hjälp och så enkelt för oss kunder att hjälpa till utan minsta besvär.
Önskar er en skön fredagskväll.




Inga kommentarer: