måndag, oktober 17, 2022

Sticka runt trick

Kära vänner, här i vårt hus bor det avundsjukt folk, eller vad ska jag annars säga om bisin mins tilltag i morse? Måndag och jag har ledig dag och framförallt sovmorgon. Vad gör bisin min då? Jo, han visslar, sjunger, pratar högljutt med katterna och smäller i dörren. Han liksom inte tål att jag sover. Så till sist släpar jag mej ur sängen vid 8-tiden. Till all tur har han i det skedet redan försvunnit till grannbyn, annars vet jag inte hur det skulle ha slutat. Morr! Ni ska få se att imorgon när jag ska på jobb, så smyger han tyst, tyst omkring.

Jag har grubblat hela dagen för att komma på nån lämplig hämnd. Vad skulle det kunna vara? Jag vill ju inte stiga upp tidigt när jag är ledig. Kanske sitta i stickfåtöljen på kvällen och ha oljud då han har slocknat på soffan? Vad tror ni om det?

Och nu, låt mej få bjuda på ett litet trick när ni ska sticka runt:

Om ni inte vill att det ska bli ett djupt hack där ni liksom tar ihop så ni får en rundel. Gör då så att ni korsar sista maskan på varvet med den första. Alltså flytta sista maskan på en hjälpsticka, sticka varvets första maska som sista maska och för sen över sista maskan till vänstra stickan (ja, alltså när det är en rundsticka, så handlar det ju om den vänstra stickspetsen och inte en skild sticka) och sticka den som första maska. Simsalabim nu har ni ett snyggt skarv. Vet inte om det syns så bra på det här fotot, men hoppas ni förstår vad jag menar.
Det här tricket kan du använda också då du stickar sockor eller vantar. Lycka till.

Bra saker idag:

  • Långsam frukost med mycket korsordslösning.

  • Fortfarande sallad från eget trädgårdsland på frukostsmörgåsarna. Mums!

  • Bisin min hittade ännu små morötter i trädgårdslandet. Goda att mumsa på som mellanmål. Hoppas att det är nyttigt, fastän det är gott.

  • Och dagens bästa: Hade överraskande flickbesök på förmiddagen. Visserligen en snabbvisit, men så fint att få träffa M och A. Gullungar!
Önskar er en riktigt fin tisdag!
 

Inga kommentarer: