lördag, oktober 29, 2022

Tappat sugen

Kära vänner, nu har det liksom hänt, jag har tappat sugen! Och tyvärr inte vilken sug som helst, utan nu är det fråga om blodigt allvar, för jag har tappat sticksugen!!! Och det är farligt med tanke på mitt stora garnlager och för att vi kommit överens med stickväninnan B om att inte skaffa mera garn förrän det vi köpte i höstas är använt. Ack, ack, ack. I och för sig har jag nog idéer om vad jag skulle vilja sticka, men jag har liksom fastnat när jag inte har lyckats få ett enda sockpar stickat nu i oktober. Minst sagt deprimerande, eller hur? Vad brukar ni göra för att komma vidare?

Jag har till exempel inte kommit nån vart alls med den här herrsockan. Och jo, jag vet att det kanske, nåja högst antagligen skulle ha varit en snyggare strumpa om jag inte hade satt det där självrandande garnet till där i själva fotdelen. Men idén är ju att få bortstickat garnrester. Och tyvärr är de här nya 7 bröder nystanen endast 100 gram, som inte räcker till ett par herrsockor, så då måste jag ju skarva i, inte sant? För övrigt, så ska det bli spännande att se hur en sån här socka sitter på foten. Och jo, nu har jag alltså följt ett mönster!

Ikväll har jag stickat på de där pinkfärgade sockorna. Socka nummer två är på god väg. Men jag lyckades trassla till det när jag stickade hälen, så jag fick inte maskantalet att stämma. Fick sticka bakåt och ändå stämde inte maskantalet då jag kom till hoptagningen efter hälen. Suck och dubbelsuck, inte alls konstigt att jag tappat sugen. Får väl erkänna dels att jag är en klåpare av stora mått och dels att jag nog inte kan sticka alls!

Bra saker idag:
  • Långsam frukost i gott sällskap med Allers A-korsord.

  • Spanska kursen! Trevligt att börja lördagen med den.

  • Äldsta sonen tog två pizzor ur frysen och piffade upp dem med tomater och extra ost innan de åkte in i ugnen. Mums!

  • Ikväll bjöd han dessutom på whisky! Värmde skönt i halsen och inombords, så nu får vinden tjuta bäst den vill.
Önskar er en riktigt skön söndag! Hoppas att ni kommer ihåg klockrumban!


Inga kommentarer: