tisdag, oktober 18, 2022

Grova strumpstickor

I tisdags för en vecka sedan var jag iväg till stora varuhuset i stan. Där hamnade jag efter jobbet i västra grannstaden då min första gröna provlapp inte lyckades.

Så jag köpte grova strumpstickor, en uppsättning 5½ och en sex. Och förstås kunde jag inte köpa enbart stickor. Hur skulle det ha sett ut? Så längst underst från en stor korg med 7 bröder kampanjgarn grävde jag fram det här ljuvliga nystanet. Jag blev faktiskt lite nostalgisk, för hösten 2011 virkade jag en stjärnfilt av just sådant här regnbågsfärgat garn. Nästyngsta sonen fick den sen till födelsedagsgåva i februari 2012. Min hulda moder älskade det här färggranna garnet och det gör jag med.

Strumpstickorna fick jag ju överge, för det blev liksom inte snyggt mellan skarven. Skam den som ger sig, så det var bara att leta efter ett par rundstickor.

Det blir ju rätt mycket restgarner över, så jag var förstås tvungen att köpa en sådan här tidning med mönster till restgarnsstrumpor. Men, hmmm..., ni ser ju ren där på första sidan att det inte liksom är heltvilt med restgarnerna utan mera strukturerat och planerat.

Bra saker idag:

  • Har jobbat "normal tid" idag, från 9.30 - 15.30.

  • Och jag hade hela en timmes matrast, så jag hann till och med skriva ut kursmaterial. Tjohooo!

  • Så vackert väder med sol på eftermiddagen. En sol som följde mej en bit på hemvägen från jobbet i västra grannstaden.
Nu får ni ha det så bra!
Tyvärr har jag inte tid att sitta här längre, stickningen kallar. Men först dagens 10 minuter spanska!

Inga kommentarer: