lördag, oktober 08, 2022

Gardera dig mot ålderdomen

Idag har jag varit på jobb i västra grannstaden. Det innebär att jag har missat en del grejer här i stan, till exempel stora loppiset i bollhallen. Och där borde jag förstås ha varit och förköpt mej. Lillan skulle ha överösts med kläder och grejer, för det är ju så roligt med babysaker och kläder. Tur för henne och föräldrarna att jag alltså var på jobb istället.

Jag har varit på mässan, Gardera dig mot ålderdomen. Lite konstigt namn på svenska, för hur sjutton ska du kunna gardera dig mot åldrandet?
Vi hade hela 100 personer, som stannade vid vårt bord, där vi bjöd på karameller, pennor och information om kursverksamheten. Jag träffade en hel del av mina kursdeltagare, både nuvarande och gamla samt andra trevliga människor, så det var riktigt, riktigt härligt.

Ärtsoppan från soppkanonen var gratis och kollegan bjöd sedan på bulle med smöröga (heter voisilmäpullat så på svenska?) och te till efterrätt. Riktigt, riktigt gott!

En man från organisationen Siskot och Simot bjöd in mej till Seniordisco i november.
– Det är en bra dj som spelar vår ålders musik.
– Oj, spelar dom Uriah Heep, frågade jag förvånat.
Då hickade mannen till lite och började smått vrida sig.
– Jo, nog tror jag att du kan önska dig det, sa han och såg lite besvärad ut.
Först när jag gick därifrån kom jag på att jag nog borde ha nämnt nån lite dansantare grupp istället, som Middle of the Road. Så jooo, om det spelas sån här musik är jag med på discot, men nej tack till finsk tango och humppa. Det är inte min discostil.

På hemvägen kurvade kollegan via stora varuhuset i Gammelby.
– Se så vacker färg, sa hon när vi strosade förbi en korg där det stod Fynd, fynd!
Jag tvärnitade så det gnisslade i kundvagnens hjul och...
... så hade jag plötsligt två vackert färgade nystan i min kundvagn. Ja, och så ett orange, som följde med i bara farten. Wool Rescue är nytt för mej. Hoppas att det går att sticka vantar av det.


Bra saker idag:

  • Finfin arbetsdag med en hel del intressanta möten.
  • Kom hem med massor av grejor, ett ämbar fullt av pensionärstidningar, föreningsinfo, gratisprover, pennor, karameller, reflexer...

  • Och en ny projektväska med samma innehåll som ovan.

  • Och två rosor för att jag kom med tips och förslag hur välfärdsområdet kunde göra för att nå ut till oss "vanliga" människor på ett begripligt sätt.

  • När jag kom hem väntade den här grejen på mej på matbordet.

  • Fick reda på att yngsta sonen varit på besök och lämnat den här "tegrejen" åt mej. Tack för det. När jag ringde och tackade, så fick jag en initierad föreläsning om olika sorters teer och i vilka temperaturer jag ska ha mina teblad i den här lilla tekannan och hur många sekunder. Jag blev så skrämd av det där vetenskapliga tillvägagångssättet att jag drack kakao istället för kvällste. HUPS!

    Yngsta sonen lovade till all tur komma och undervisa mej, så jag inte behöver dricka beskt te. Nu behöver jag då en ny vattenkokare, som visar temperaturen på vattnet. Han sade att han har en sådan, som han inte använder, för han har en som visar exaktare temperatur än den med kast på 10 grader. Oj, snart kommer jag att vara involverad i en teceremoni värdig en geisha.

  • Sent på eftermiddagen var jag tvungen att åka iväg med bisin min. Till all tur hann vi via R-kiosken i stan och ta ut det här spännande paketet åt mej! Innehållet? Ja, se det är topphemligt ännu. Vill inte att ni ska förlora er nattsömn på grund av mina tokerier! 😊
Hoppas att ni får en riktigt skön söndag!

Själv ska jag ta det riktigt lugnt och helga vilodagen i morgon. Det är åtminstone planen nu i kväll. I morgon är en annan dag, så få se vad den bär med sig.

2 kommentarer:

Evas Pyssel sa...

Vilka vackra färger på garnnystanen . De kommer att passa fint nu i höst. Undrar vad det kan vara i ditt paket. Och så vill vi veta hur det går med temackapären. Ha det fint //Eva

Inge sa...

Tack Eva. Jo färgerna är härliga. Jag ska testa om jag klarar av ett par torgvantar, men tror att jag lägger det orange nystanet på sockor istället.
Temackapären får allt vänta till yngsta sonen kommer och undervisar mej. Hittills har jag helt oförskräckt kört med min vanliga tekula utan minsta tanke på temperaturer!
Ha det bra/Inge