onsdag, oktober 19, 2022

Stor lila plastpåse

Snart är det sängdags och kvällen har försvunnit sin kos. Så mycket jag hade tänkt göra och få färdigt, men sen fastnade jag i helt andra saker. Inte bra, inte alls bra. Dagen har gått fort och det beror på att jag har haft roligt, för det har man ju på stickcaféet. Det hann jag besöka idag på eftermiddagen. I princip är den gröna mössan nu färdig, bortsett från att jag inte har dragit ihop maskorna uppe på skallen och inte heller gjort garnbollen, som ska fästas överst på mössan.

I morse hade vi en liten dispyt här hemma innan jag åkte iväg till jobbet i stan. Jag undrade lite frustrerat när bisin min ska få färdigt alla halvfärdiga projekt i det här huset. Och nej, för att skona honom, så ska jag nu inte börja räkna upp dem här.
Vet ni vad han svarade?
– Ska jag hämta opp alla dina halvfärdiga stickningar från källaren?
Nu, blev jag minst sagt konfunderad. Alla mina egna halvfärdiga stickningar finns ju i mitt hobbyrum! Skulle jag ha haft lite mera tid, så skulle jag ha bett honom att hämta de påstådda halvfärdiga stickningarna från källaren. Det skulle verkligen ha varit intressant att se om det var stickningar jag har ärvt eller vad det kan vara för stickningar. Hmmm!
Men jag tog nu inga risker, utan körde iväg till stan utan att fortsätta den diskussionen. Men vänta bara, en vacker dag...

När jag kom hem från stickcaféet väntade den här stora lila plastpåsen på mej. Nästan julafton här alltså!

Bra saker idag:

  • Stickcaféet förstås!

  • På caféet åt jag min lunch. Första gången som jag smakat på deras hamburgare. Det blev klart godkänt.

  • Fick kattmatsvinsten! Tufsen och Lurvinge är ytterst nöjda. Tack till min kollega, som kurvade via Ingå på hemvägen från västra delen av landskapet.

  • I den stora lila plastpåsen fanns min blommiga täckjacka och den passade på mej. Tjohooo! Likaså den gråa allvädersrocken, som håller vatten. Nu är jag alltså utrustad. Och nej, tyvärr i stan kan jag inte köpa kläder, för de finns helt enkelt inte i min storlek. Så hur gärna jag än vill stödja lokalt, så går det inte.

  • Fick en faktura på 0,00 € från stan! Tjohoooo! Vi har betalat för mycket för avloppsvattnet, eftersom Vattenverket hade slarvat bort vårt näst senaste meddelande om vattenmätarställningen. Så vi har betalat enligt uppskattning. Nu fungerade dock det hela den här hösten och då blev det nollfaktura! Och så finns det ännu lite kvar inför nästa faktura.

  • Fick förfrågan om jag kan vara barnvakt i morgon. Efter lite tidtabellspusslande, så fick vi det att passa. Ser fram emot uppdraget.
Och nu, nu lite spanska och sen i säng.
Hoppas att ni får en fin torsdag!

Inga kommentarer: